NATU banánová mouka v BIO kvalitě je vyrobená ze zelených banánů, tzv. plantejnů pěstovaných na slunné Srí Lance.
Detailní popis produktu
Výživnou mouku ze zelených banánů lze použít pro vše – od pečení muffinů až po zahušťování polévek. Někoho překvapí její světle zelená barva. Plantejny se po oloupání nakrájí, usuší a následně rozemelou na jemný prášek. Takto jednoduše se vytvoří banánová mouka, která:
- Má nižší obsah cukrů oproti mouce ze zralých banánů. Mladé banány jsou sbírány ještě před dozráním, jejich obsah cukru je oproti “žlutým” banánům tedy podstatně nižší.
- je bohatá na vlákninu, zejména prebiotickou.
- díky vysokému obsahu škrobu můžete použít mnohem menší množství banánové mouky ve srovnání s běžnými moukami.
- má mnohem méně kalorií, než většina pšeničných mouk a jejich alternativy, jako je ovesná nebo mandlová mouka.
- má neutrální jemnou chuť s ořechovými tóny, která neovlivní výslednou chuť jídla. Můžete ji tak použít zcela jako náhradu běžné bílé mouky v jakémkoliv jídle.
- je přirozeně bezlepková a vhodná tak pro celiaky.
Výhody
- BIO kvalita
- vyrobená z výživnějších zelených banánů
- bohatá na vlákninu
- vhodná pro celiaky
- všestranné využití v kuchyni
Složení
100% mouka ze zelených banánů*.
*z ekologického zemědělství.
Výživové hodnoty na 100 g výrobku
Energetická hodnota 1395 kJ/333 kcal
Tuky 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Sacharidy 77 g
- z toho cukry 39 g
Vláknina 15,5 g
Bílkoviny 4,3 g
Použití
Banánová mouka má široký okruh použití. Je vhodná nejen pro pečení, ale můžete ji použít i k zahušťování polévek a omáček, pečení chleba či přidat do smoothies nebo koktejlů.
Země původu
Srí Lanka
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.