Od 16.12.2024 do 4.1.2025 nebudeme expedovať objednávky.

IRSKÝ MECH 50 G

Neohodnoceno

Irský mech je jediným a nejlepším rostlinným náhradníkem živočišné želatiny.

Po namočení vytváří řasa gel (karagenan), který může sloužit nejen k výrobě a zahušťování pokrmů, ale i k přípravě pleťových a vlasových masek či koupele.

Položka byla vyprodána…
114 Kč
Dostupnost: Momentálně nedostupné
Kód: H00269
IRSKÝ MECH 50 G
Neohodnoceno
irsky mech 50 g
Novinka

Detailní popis produktu

    • Karagen je (na rozdíl od kolagenu) sacharid, který má schopnost tvořit společně s vodou gel. Ze střeva se prakticky nevstřebává.
    • Karagen z irského mechu přispívá k hubnutí. Díky své gelové konzistenci pomáhá ve střevech zpomalovat vstřebávání cukrů a tuků.
    • Lze použít do vyživující pleťové a tělové masky, vyživující péče na vlasy.
    • Do regenerační koupele.
    • Zahuštění pokrmů.

    VÝŽIVOVÉ HODNOTY

    Energie: 380 kJ / 91 kcal

    Tuky: 0 g

    z toho nas. mast. kys.: 0 g

    Sacharidy: 5,5 g

    z toho cukry: 0 g

    Bílkoviny: 3,6 g

    Vláknina: 1,8 g

    Sůl: 1,77 g 

    SLOŽENÍ

    95,6% irský mech (Chondrus crispus), 4,4% mořská sůl

    POUŽITÍ

    Irský mech namočte ve vodě, nechte po dobu cca 2 hodin louhovat a poté rozmixujte do hladka. V lednici vydrží takto připravený ke konzumaci týden až měsíc.

    Propláchnutou a předem namočenou řasu můžete konzumovat přímo nebo rozmixovat se smoothie, můžete rozmixovanou řasu využít jako alternativu k živočišné želatině do dezertů, veganských sýrů či mléka, do kaší nebo do aspiků.

    Využít ji můžete jako vyživující pleťovou masku, masku na vlasy, nebo přidat do koupele.

     

    DOPORUČENÁ DÁVKA

     1–2 lžíce (4–8 mg)

     

    ZEMĚ PŮVODU

    Vietnam


    UPOZORNĚNÍ

    Sůl na povrchu není závadou. Jedná se o přirozeně vyskytující se sůl na povrchu řasy a slouží jako konzervant.

    Doplněk stravy neslouží jako náhrada vyvážené a pestré stravy. Nepřekračujte denní doporučenou dávku. Nevhodné pro děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: