Sladí jemně, má delikátní chuť i vůni ovocného karamelu. Je příznivější forma sladidla.
Pro jeho plnou chuť a vůni se výborně hodí do kaší, sušenek, koláčů, krémových dezertů, do RAW a VEGAN receptů.
Detailní popis produktu
- SLADÍ JEMNĚ
- MÁ STŘEDNÍ GLYKEMICKÝ INDEX
- OBSAHUJE VITAMÍNY, MINERÁLY A ANTIOXIDANTY
Kokosový cukr se získává přímo z nektarů květů kokosových palem. Povařením sesbíraného nektaru se vytvoří karamelová hmota, která se následně po usušení rozdrtí do drobných hnědých hrudek. Jedná se tedy o zcela přírodní produkt, který se nijak nerafinuje!
Glykemický index kokosového cukru se pohybuje okolo hodnoty 50, což je méně než u řepného cukru nebo např. javorového sirupu. Tím se kokosový cukr řadí mezi potraviny se středním glykemickým indexem.
VÝHODY
- zdravější náhrada klasického bílého řepného cukru
- nízký glykemický index (GI=35)
- lahodná karamelová chuť a vůně
- ekologický význam pro životní prostředí
- vysoký obsah minerálů zejména vápníku
VÝŽIVOVÉ HODNOTY
Energie: 1661 kJ / 391 kcal
Tuky: 0,75 g
z toho nas. mast. kys.: 0,4 g
Sacharidy: 97 g
z toho cukry: 94 g
Bílkoviny: 1,5 g
Vláknina: 1,5 g
Sůl: 0 g
Vápník: 520 mg (65%) *
* referenční hodnota příjmu
SLOŽENÍ
100% BIO kokosový cukr
BALENÍ
120 g
UPOZORNĚNÍ
Cukr konzumujte vždy s mírou. I přes vyšší obsah vlákniny a nižší glykemicky index nelze doporučit kokosový cukr diabetikům jako náhradu rafinovaného řepného cukru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.